Sjöstugan

Det finns några förhållningsregler här på Orrö, som de allra flesta uppskattar. Den första är: Stäng av mobilen och lyssna. På naturen. På lugnet. Den andra är: Ät och njut av mat och dryck. Och för det tredje: Känn er som hemma!

Vi är, jämförelsevis, ett litet konferensställe och har specialiserat oss på att ta emot mindre sällskap (max nio personer). Vi skräddarsyr program och aktiviteter enligt våra gästers önskemål.

I Sjöstugan, som har en vidunderlig skärgårdsutsikt, ligger det kombinerade konferensrummet och matsalen med öppen spis och stor terrass, samt köket. Kulna dagar tänder vi brasan. Men ofta är vädret här ute mycket bättre än vad metereologerna har förutspått. Därför dukar vi lika gärna upp måltiderna utomhus, där det också finns många härliga och vindskyddade konferensplaster att välja mellan.

   
   
 

I Sjöstugan blir ni väl omhändertagna av Eva, som bl a ser till att all den utrustning ni behöver finns på plats. Det är också Eva som lagar all den goda maten på Orrö.

Vi har fyra små stugor för övernattning. Där finns två eller tre sängplatser, beroende på vilken stuga du väljer.

 

Konferens

Vinprovning Eftersnack    
samtal vid altanen    

Runt bordet ryms tolv personer för konferens och måltider. (Vi kan dock bara ta emot nio personer för övernattning.) Väderleken avgör om vi väljer att vara inomhus, utomhus eller till havs för din konferens.
Vi ordnar gärna med den tekniska utrustning du vill ha, bara du talar om det i förväg.

 

Aktivitet

fiske alle man på däck    
strandhugg det skålar vi på    

Med Arbetsbåten kan vi snabbt ta oss till utposter som få känner till och har besökt. Som t ex Skogaviks gamla fiskehemman från 1812, Långviksskär känt från boken Frans på Långviksskär, Bruno Liljefors jaktstuga på Bullerö, Hallskärs gamla kronofiske eller göra ett besök på Vånö fiskodling och inhandla deras läckerheter.

Då väder och vind tillåter följer kocken med. Vi tar i land, grillar en laxsida eller lagar något annat gott, dukar upp på båtdäcket och äter vår lunch.

Bastun i båthuset är uppskattad för både avkoppling före middagen och eftersnack på småtimmarna.

 

Mat och dryck

Eftersnack Vinprovning    
det skålar vi på strandhugg    

All mat här lagas av Eva. I möjligaste mån använder vi oss av råvaror från trakten. Vår menu bygger på fransk och svensk matlagning.

Det finns möjlighet att inta måltiderna utomhus och på många olika ställen runt Sjöstugan.