Logi - Fiskehemmanet

År 1817 kom två estländare seglande över Östersjön. Här bosatte de sig, fick barn och började livnära sig på fiske och jordbruk. Tillsammans med de äldre stugorna blev det Orrös första hemman där människor, sedan dess, bott året runt.

I var och en av de fyra små pittoreska stugorna kan två till tre personer övernatta. De är utrustade med rinnande vatten, elektricitet och ett litet pentry. Och i en av stugorna finns duschrum och separettoalett. I båthuset finns bastu och ett skönt avkopplings- och vilorum. Vill man inte ta ett dopp i havet duschar man kallt eller varmt i sötvattensduschen.

 

Hönshuset

Stuga Stuga    

Innan du går och lägger dig - slå dig ner på den lilla uteplatsen, lyssna på måsarna och andas in den friska havsluften. Sen somnar du gott! Stugan rymmer två sängar, ett fullt utrustat pentry, rinnande vatten och el.

 

Parstugan

Stuga Stuga    
Stuga Stuga Stuga  

Här öppnar du dörren och kliver in ett hus som byggdes för snart 200 år sedan. Det är hemmanets äldsta hus, byggt 1817. Vi har renoverat det varsamt och gjort ett trivsamt kök, vardagsrum med öppen spis och tre sängplatser, varmdusch, toa, el och uteplats.

 

Utkiken

Stuga Stuga    
Stuga Stuga    

Följ stigen upp runt knuten. Högst upp på den lilla knallen ligger Utkiken. Njut av kvällshimlen som speglar sig i havet. Här sover man gott i den väggfasta våningssängen. Stugan har utrustat pentry med rinnande vatten, el och uteplats.

 

Nätboden

Stuga Stuga    
Stuga Stuga    

Fisket var ett livsnödvändigt och ett styvt arbete, speciellt vintertid. Därför var det praktiskt att ha redskapen i en bod så nära vattnet som möjligt. Nät, strömmingsskötar, flöten, långrevar och ispikar är sedan länge bortstädade. Boden är numera uppflyttad en bit på land och ombyggd till en funktionell liten stuga med veranda. Här finns två bekväma sängar, ett litet pentry och rinnande kallt vatten.

 

Båthuset

   
Båthuset har en stor brygga Båthuset har dusch    

Nere på bryggan, doftar det tjära och skärgård. Här kan du basta, duscha varmt och kallt eller ta ett dopp. Här finns också ett avslappningsrum där du kan släcka törsten efter bastun med passande drycker.

Stuga 1 Stuga 4 Hem Stuga 2